Så kallt ute

Vilken dag det har varit idag. Vaknade kvart över 7 på morgonen för att ta mig till jobbet. Hade ingen lust att gå upp. Jag ville bara ligga kvar och sova. Värst av allt va när vi va ute med barnen i hela 3 timmar, Både barn och fröknar frös till is eller nästan. Det var så pass kallt att jag inte kände av mina tår och fingrar Men men vad ska man göra livet är så man måste ju jobba för att kunna leva, inte har man en bank hemma. Och inte har man vunnit på triss. Ibland kan man drömma sig bort.
Men tänk om drömmar skulle gå i uppfyllelse? Hihi i have to dream all the way long. Ibland kan jag vakna helt pigg och energifull av mig men när jag väl ska jobba då vill jag bara ligga kvar i min säng rulla in mig med mitt sköna täcke och ligga där hela dan tills jag tröttnar. Rulla in mig precis som en kebabrulle hahahaha erkänn att det är skönt? Nu tänker ni säkert gud vad hon är lat. Men jag är inte lat, men det är det här vädret som tar kål på mig. Jag älskar att vara ute med vänner och ta det lugnt. Jag gillar att gå på långpromenader. Men i det här vädret? Hell noo!! Nu ska jag ut på en kort promenad, känner att jag behöver det så här dags


see ya soon bye bye


http://www.photosfan.com/images/ice-sculpture-cinderella-pumpkin-carriage12.jpg

Jag googlade den här bilden. Gillar den starkt, Den är tagen i Finland. Vackert helt klart.



http://veryveryfun.com/pics/Ice-Sculptures/Ice-Sculptures-9.jpg

ännu en is skulptur på en tjej som dansar balett. Love it <3


Det här åt jag idag.

Idag va jag ledig från jobbet. Jag tackar gud för det, vet inte vad jag hade gjort annars. Jag hade ingen lust att gå ut från dörren. Vädret va så deppigt och tråkigt där ute. Jag va jätte hungrig när jag vaknade. Jag brukar inte äta frukost, det händer att jag tar en frukt men inget mer efter det.
Jag satt och tänkte för mig själv på vad jag skulle äta till lunch. Min lunch börjar efter klockan 14, as i sed jag är olik alla människor jag har mina egna regler när det gäller mat. Hur som helst så åkte jag iväg till stan för att beställa hem lite käk. Gissa vad jag beställde? En kebabrulle från Jalla Jalla. Det va hur gott som helst. Jag njöt till max. Vad åt ni idag? Kanske en god soppa till det kalla vädret? : )

Nu ska jag titta på tv ses snart ciao ;)

http://marie.clarstedt.se/wp-content/uploads/2009/01/kebabrulle.jpg


Min älskade sallad

Jag mixade världens godaste sallad idag. Älskar den galet mycket. Den är nyttig och innehåller en massa järn. Man tänker inte på att det är en sallad i och med att den är så god. Många människor ser inte sallad som den första maträtten. Ibland behöver kroppen få i sig en massa järn och vitaminer. Salladen heter Tabbouli. Här nedan har ni receptet. Fråga mig om det är något ni undrar över.

Antal porioner 6


Ingredienser

ca 500 gram bladpersilja                               http://www.me-jana.com/pictures/0000/5753/Tabbouli.jpg
4 st medelstora tomater
4 3 st rödlökar, (salladslök)              
0.5 dl hackad mynta  
1 1,5 tsk salt
1 1,5 dl olivolja
1 2 dl pressad citron
2 3 msk bulgur
0.5 0.5 tsk pepparmint

Romansallad till garnering

1
Gör så här:

1.
Hacka persilja, tomat, lök och mynta fint

2. Blanda ner allt i en bunke, rör ned resten av ingredienserna. Lägg ner bulgur i en liten skål med vatten i förtid så att dom blir mjuka och inte hårda. Blanda sedan ner allt i en skål.

3. Dekorera en serveringsskål med några romansallad runt om.
Det finns två typer av järn i maten med avseende på hur järnet tas upp: hemjärn och icke-hemjärn. Hemjärn finns i kött och köttprodukter och övrigt järn d.v.s. icke-hemjärn finns i bröd, spannmålsprodukter, grönsaker, rotfrukter och frukt.

Hemjärn tas upp till ca 25%. Icke hemjärn tas upp i mycket mindre utsträckning. I regel till ca 5-10% beroende på hur maten är sammansatt. Kött och annan mat ger en stor del lättupptaget hemjärn. Blodmat är mycket järnrikt,  det är viktigt att du äter blodmat som tex lammlever. Även om kroppen inte kan ta upp allt. Bröd, vissa grönsaker, frukter och bär ger icke-hemjärn som kroppen har svårare att ta upp.Välj mat som ökar järnupptaget. Upptaget av icke-hemjärnet påverkas av olika ämnen i maten. Hemjärnet tas däremot upp relativt ostört. Vissa ämnen underlättar upptaget av icke-hemjärn medan andra försvårar det.


Järntips
  • Ät C-vitaminrika grönsaker, frukt och bär till varje måltid.


  • Ät kött i någon form, helst varje dag.


  • Omfördela dryckerna om du har svårt att få i dig tillräckligt järn. Drick mjölk, kaffe eller te till frukosten och mellanmål, hellre än till de lagade måltiderna.


  • Gör som förr i tiden - använd järngryta och gjutjärnspanna i matlagningen. Något syrligt till exempel tomatpuré eller vinäger löser ut järnet.





Jag hade en hemsk mardröm

Jag hade en jätte äcklig mardröm. Den va så verklig att jag vaknade ur sängen helt skräckslagen. Jag låste dörren intill hallen och sprang in i mitt rum. Kom på att det bara va en dröm. Vill nog inte ta upp vad jag drömde om men det va en hemsk dröm i alla fall, den va så verklig.
Jag började jobba klockan 13 idag. Så det va skönt med lite sovmorgon. Men synd att man har mardrömar ibland. Det förstör allt. Man kan ju inte fortsätta sova normalt på ett tag. Eller det är så för mig i alla fall. Slutade jobbet klockan 16:30. Därefter åkte jag hem vilade i ca 30 min sen åkte jag till stan och träffade Stephanie. Vi gick runt i stan ett tag sen tog vi en liten promenad ner över ån. Det va ganska skönt att röra på benen. Vi pratade lite och så. Det va både glädje och sorg som vi delade men det va skönt att prata ut och lyssna.

Ses snart kram på er.


Nightmare by Paul Bielaczyc

Mardrömar är så hemska. Gillar dom inte alls. Dom är så verkliga och obehagliga. Håller ni inte med?

Madde på besök.

Vilken tråkig dag det har varit. Seriöst jag blir deprimerad när det är deppigt väder. Hatar när det är mörkt, slaskigt och kallt ute. Timmar går och går men ändå känns det som att dagen inte tar slut. Värst av allt är att tiden går sakta när det inte finns något att göra. Man kan träffa vänner, shoppa, sova, och umgås med familjen men ändå står klockan helt stilla.
Madde brors dotter va hemma hos oss på besök. Vi hade jätte kul. Vi hoppade och skuttade en hel del haha. Hon är så rolig och skrattfull av sig. Hon skrattar åt nästan allting. Hon är 1 år, men ändå är hon så lekfull och sprallig av sig. Jag blev helt andfådd när jag skulle leka med henne. Vill man träna på riktigt då ska man ta en lektur med den ungen. Hon sov över hos oss. Herregud hur hon sover. Det slutade med att hennes fötter va på mitt huvud och huvudet mot andra sidan sängen. Jag bar henne så att hon fick sova som normala barn, men det gick inte så hon fick sova precis som hon ville. Jag orkade inte flytta på henne hela tiden. : )


Återkommer snart hejdå än så länge


http://files.reseguiden.se/files/55/rg_878055_m600.jpg

Jag blir deprimerad bara av att titta på bilden. Hoppas att det blir en bra sommar nästa år.



http://www.themcalisters.net/images/taylor/apr04/taylor_sleep_2.jpg

Lite onormalt att sova på det här sättet. Eller det tycker jag i alla fall. :P















Hate stress

Vilken dag det har varit idag. Jag skulle jobba idag, men kunde dessvärre inte jobba. Jag har fortfarande ont i ryggen. Värst är det när jag ska ta djupa andetag. Så jag fick stanna hemma. Det va skönt att lägga sig ner för att koppla av. Det är så jobbigt att ta sig upp ur sängen när man har värkar i kroppen. Jag känner mig förlamad. :/ Ryggskott igen fan vad jobbigt.
Hoppas att det snart går över. Har tröttnat på värken som man får på grund av ryggskott. Men det gick bra senare när jag skulle ta mig upp. Jag städade huset och tog en kort promenad, jag kände att jag behövde röra på kroppen. Så varför inte ta en promenad? När jag kom hem fick jag ett sms av emms. Hon sa att hon låg på sjukhuset. Jag frågade vad som hade hänt. Hon sa att hon hade ramlat och slagit i armen så den hade gått ur led. Tyckte synd om henne stackars anka.
Jag fattar inte vad Uppsala kommun håller på med. Jag menar när det är halt ute borde dom se till att vägarna sandas eller vad handlar grejjen om? Tänk om man skulle ramla på huvudet. Då skulle man fått hjärnskakning. Och vem vet om man är vid liv då. Jag tycker bara att kommunen gör ett skit jobb. Bättre än så kan dom. Jag brukar se dom plocka gamla löv som har ramlat ner på marken. Men vem fan bryr sig om gamla löv? Sanda marken först sen kan ni gör det andra som ni anser vara "viktigt". Svårare än så är det inte
.

I'll be right back ; )


http://www.arcticchalet.com/photos-large/Inuvik%20to%20Tuk%20Ice%20Road.JPG

Visst är det vackert? Men kan ni bara tänka tanken hur ont det skulle göra att ramla på sådan is? Ajj ajj


Äntligen lite snö : )

Wihooo nu har det snöat gud vad roligt. Vad händer då? Snöbollskrig så klart, pratade med Alisson och Emms idag om att vi ska ta oss till Sunnersta backen någon dag för att åka pulka och självklart ska det bli snöbollskrig. Det bästa av allt är att det har snöat kram snö. Då blir det mjuka och fina bollar hahaha. = )
När jag vaknade på morgonen slog jag på tv:n för att titta på Nyheterna. Dom sa att det skulle snöa. Men jag tog det inte på allvar så jag åkte till jobbet med ett par gympa dojjor. När jag var på väg hem så var jag helt våt om fötterna, och kallt var det. Så det var inte alls kul. Men nu har jag lärt mig en läxa. Att jag aldrig mer ska vara envis. Det lönar sig inte, eller det brukar göra det ibland. Men händer ändå ganska sällan.




Jag ska rulla upp en snögubbe utanför vår villa. Väntar bara tills det ska bli mer snö.
Vad roligt det ska bli = ) Tycker snögubben är grymt söt. Tell me that im childish it's ok hahahahaha ; )


Världens skönaste sockor.

Jag va ute på en långpromenad med Fatima,B. Jag fick världens skönaste sockor av hennes mormor Clary. Hon hade själv stickat dom för att ge dom till mig. Så gulligt av henne. :)
Jag använder sockorna när jag fryser riktigt mycket. Jag är altid kall i fötterna och händerna. Varför vet jag inte. Även om jag rör på mig, går långa promenader eller städar så gör det ingen skillnad. Men jag tycker absolut att man ska använda sig av ett par varma sockor för att det hjälper nu när vintern har blivit riktigt kall. Det är inte kul att vara frysen i kroppen. Här är sockorna som jag fick av Clary. Visst är dom söta? Eller vad tycker ni? Jag älskar dom i alla fall.  = )



Varma och sköna sockor i rosa modell






Ses snart igen kram

Är sjuk :'(

Hej gott folk. Orkar inte skriva så mycket idag. Jag är jätte sjuk, har hosta och feber som stiger och sjunker. Det är hemskt. Jag åkte till läkaren, men hon tyckte inte att jag va speciellt sjuk. Jag blev så arg, Jag menar jag har varit sjuk i snart 1 månad och sista veckan har jag hostat upp en massa blod, och gått ner i vikt. Jag har inte heller orkat äta på grund av att jag har varit så sjuk.
Jag har ätit en hel marabou 200gr och mitt blodsocker låg på 5,4 och hade hög feber under hela dan. Tycker ni att det är normalt? Dom tog inte ens blodprover, tänk om jag har astma? För att min pappa och bror har astma så då kan det finnas en risk att jag ochså har det. Men jag ska aldrig mer boka tid på vårdcentralen. Dom tog inte mig på allvar. Läkaren pratade med mig som om ingenting hade hänt. Hela läkarbesöket tog 10 minuter. Men nu har jag varit hos en privat läkare. Jag fick penicillin och jag känner mig lite bättre men fortfarande inte fullt frisk. Nu ska jag vila kroppen, Ha en riktigt skön kväll

 

Puss och kram

http://2.bp.blogspot.com/_UiKI0PZU5eQ/THGJo9YLguI/AAAAAAAAAC0/kvqfCtIpt1M/s1600/sick+girl.jpg



















Duktig jag är

Hello everybody, Jag har jobbat hela veckan från måndag till fredag. Är inte van att jobba 9 timmar varje dag. Men jag har gjort ett bra jobb. Har kommit i tid ochså. Det är bara fredag kvar sen är jag ledig tre dagar i rad. :)
Bilderna från Maddes födelsedag har jag laddat upp. Det blev fina bilder. Vi hade jätte kul. Men lill tösen ville bara öppna presenterna, och hon blev så glad. Den ena presenten va finare än den andra. Hon fick en docka, en matta, och mycket mer. Nu ska ni få se lite bilder från maddes födelsedag. Ha det så bra. Vi ses snart igen = )


Älskar dig <3



Jag och Madde. Visst är vi coola? = )



Ballongen sprängdes i hennes ansikte. Hahahaha : ) <3

Ny start

Hej alla snuttisar. Säger varje dag att jag ska logga in för att blogga men dagen tar slut och man har glömt att blogga tråkigt värre. Imorgon är det måndag, Min favoritdag haha jag skojjar snarare den värsta dan. Ok jag ska inte överdriva. Monday morning och jag ska iväg till förskolan för att jobba med mina bebbos. Den här gången kommer jag passa dom yngre barnen. Det vill säga. Dom som är 1-3 år. Älskar barn så otroligt mycket. Det är väll världens bästa gåva från gud eller?
Jag menar tänk om man skulle gifta sig och inte kunna skaffa barn. Vad tråkigt, då får jag se min mans ansikte hela tiden. Då tänker jag att jag hellre vill gosa med min prinsessa.  Inga prinsar här inte, för dom ska adopteras bort. Vad ska dom vara bra för? Mammas flicka hjälper i alla fall till hemma. Hon diskar, städar och moppar golvet. Hahahaha = )
Efter jobbet ska jag hem och sova 2 timmar för jag är säker på att jag kommer va helt slut i kroppen. Sen efter det ska jag packa presenterna för att världens bästa Madelene fyller 1 år imorgon. Jag har köpt gulliga presenenter till henne för att hon förtjänar det. Jag har varit barnvakt för henne några gånger då hennes mamma har varit i skolan för att plugga upp sina gymnasie ämnen. Hur många stjärnor får Madde? Helt klart 10 stjärnor om inte mer. Imorgon lägger jag upp bilder från hennes födelsedag.
Jag Emms och Alisson va ute för att fira haloween i lördags. Vi hade tjejmiddag först hemma hos Alisson. Träffade hennes kusiner Iqra och Zarmina. Dom va hur trevliga som helst. Sen efter det gick vi ut för att fira haloween. Det va knas människor ute på stan. Träffade pippi långstrump och en massa fladdermöss flygandes hahaha. Nu ska jag sova är så trött. God natt..ZZzzzz


Återkommer snart hej sveejs ; )

Tjejmiddag hemma hos Fatima




Fatima. B åt höger Zarmina har på sig svart. Jag som har på mig vitt. Iqra bredvid mig. Emms med blå :)



Fatima. B och Zarmina hoppar runt med stolen hahaha :)

RSS 2.0